Realisatie: Machinebouw

CHOCOLATIER CAMARGUE

Chocoladevormlijn
Chocoladevormlijn
Chocoladevormlijn

Chocoladevormlijn

Vennens E.M.I ontwikkelde een Mouleerlijn op maat om snel kleine badges vormen te vullen en voor te bereiden op de volgende stap in het productieproces. Deze productielijn werd specifiek ontworpen voor de productie van pralines.

De werking van deze productielijn loopt als volgt:
Na het indosseren van de chocolade in de vormen, wordt de chocolade ingetrild. Daarna worden de vormen per 2 in 17 stappen per minuut getransporteerd. De functie voor chocoladetabletten is uitgeschakeld. Voor gevulde pralines wordt Keerstation 1 aangesproken. De vormen worden gedraaid boven een getempteerde opvang. In een uittrilunit, waarvan de snelheid kan worden geregeld, krijgt de buitenmantel van de pralines dan de gewenste dikte.

Een geklimatiseerde tunnel start daarna het stollingsproces door de chocolade voor te koelen. Daarna worden de vormen weer omgekeerd en de zijkanten schoongemaakt. Vervolgens kunnen ze handmatig van de machine worden genomen om verder te stollen in de koelkast.

Het ontwerp van deze machine biedt enorm veel mogelijkheden om de basis te gaan uitbreiden tot een full-continue machine. Er kunnen onderdelen worden aangebouwd en geïntegreerd om het proces te vervolledigen tot en met het uitvoeren van de afgewerkte chocoladeproducten. Bovendien kunnen we ervoor zorgen dat deze mouleerlijn wordt gekoppeld aan de inpaklijn.